Kauno universitetų rektoriai sieks atkurti istorinį Lietuvos universitetą

Šių  metų gruodžio 31 d. pasirašytas Kauno universitetų ketinimo protokolas, kuriame penkių universitetų rektoriai sutarė dėl siekio iki 2022 m. atkurti istorinį Lietuvos universitetą, įsteigtą 1922 m. Kaune.

Ketinimo protokole numatoma, jog universitetų rektoriai įsipareigoja kreiptis į savo valdomų universitetų Tarybas ir Senatus dėl įgaliojimų pradėti universitetų reorganizavimą į Lietuvos universitetą, formuoti vidines ir tarpuniversitetines darbo grupes, inicijuoti derybas su universitetų bendruomenėmis ir išorinėmis valdžios institucijomis.

„Šis susijungimas suteiktų galimybę penkiems Lietuvos universitetams didinti aukštojo mokslo vaidmenį ir konkurencingumą tarptautinėje erdvėje. Globalėjančiame pasaulyje norint tapti lyderiu, turi būti didelis, matomas ir maksimaliai išnaudoti turimus resursus. Tikiu, kad tokia galimybė yra įmanoma, jeigu sutelksime visą Kauno akademinį potencialą“, – teigė KTU rektorius Petras Baršauskas.

Kauno universitetų rektorių ketinimo protokolą pasirašė penkių aukštųjų mokyklų vadovai: Aleksandro Stulginskio universiteto rektorius prof. Antanas Maziliauskas, Kauno technologijos universiteto rektorius prof. Petras Baršauskas, Lietuvos sporto universiteto rektorius prof. Albertas Skurvydas, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto rektorius prof. Remigijus Žaliūnas  ir Vytauto Didžiojo universiteto rektorius prof. Zigmas Lydeka.

Autorė Karolina Paulonytė